Vår dagliga verksamhet fokuserar på Sveriges fasta fibernät. Bland våra kunder finns små privata elfirmor, kommuner och marknadens största fiberfirmor. Vi arbetar både med nyinstallation och akuta fel.

Fiberskarvning

Topfibres licensierade fiberskarvare arbetar med såväl singel- som multimodefiber. Vi behärskar även kategorinät, men det är de fiberoptiska som vi är specialiserade på. Under den dagliga verksamheten hanteras alla olika slags skarvar och skåp som finns i branschen.

Mätning

Vi mäter våra skarvar enligt branschens krav och regler, men långdistansmätningar finns också bland våra uppdrag. Under mätningarna av inkopplingsförluster och dämpningar används OTDR med högdynamikpluggar och videomikroskop. Resultatet analyseras i mätprogrammet, Fastreporter, och vi redovisar mätningarna så tydligt som möjligt med både kurvor och tabeller.
För kunder och operatörer som behöver veta vad deras nät har för kapacitet gör vi Chromatic dispersion och PMD-mätningar.

Blåsning av kabel

Topfibre blåser alla slags kablar, men blåsning av microkabel dominerar bland våra uppdrag.

 

Markarbeten

Vår minigrävare passar bra för mindre grävjobb, som i till exempel trädgårdar.  Större uppdrag gör fasta underentreprenörer.
<< Tillbaka

NYHETER

<< Arkiv

17-12-28
Julvila på Topfibre
Verksamheten i Hultsfred och Uppsala är igång, men inte på full styrka. Om du vill komma i kontakt m... Läs mer >>
17-11-16
Fibern lyser i Snokered
Nätet är nu klart i Härryda och Snokered. Läs mer >>
© 2012 TOPFIBRE AB, Träda,  577 93 Hultsfred, SWEDEN, VX: +46 495 24 52 90, info@topfibre.se